mandag 31. august 2009

Dette spiser du!!

Kjære venner... vær så snill å ta dette seriøst. Jeg vil her vise dere et klipp fra dokumentaren "Smaken av hund". Den er helt forferdelig, og jeg må advare om sterke bilder for alle dyremennesker og alle som har følelser i det hele tatt.

Dette er altså det som kalles frittgående høner... de går ikke rundt på tunet og spiser korn i sola.. de er innesperret i en stor hall, og fordi de ikke er i bur men heller går oppå hverandre i en hall kalles de frittgående. Kyllingene får et fôr med et middel for vekst slik at etter 1 mnd har de tredoblet vekten sin og er klare for å slaktes og settes i butikkene. De er inne i en hall uten vinduer for at ikke døgnrytmen skal påvirke veksten og at kyllingen/høna ikke skal få brukt deres naturlige og medfødte instinkter.

Jeg vet det er vanskelig å bli vegeterianer, og det må du heller ikke bli. Men vær så snill å tenk på hva det er du kjøper, og hva det er du putter i deg. Jeg blir ekstremt dårlig av å tenke på at vi putter i oss ødelagte og fullstendig manipulerte kyllinger og egg laget av disse. Det er virkelig forferdelig. Men det verste av alt er at dette er helt lovlig. Vil du spise kylling så kjøp økologisk. Det finnes andre leverandører som i det minste lar høna leve et mer normalt liv med normal mat.

Det er Debio som kontrollerer matprodusenter og gir dem Ø-merket og de inngår følgende ang. dyrehold:
"Alle dyr på økologiske gårder skal ut dersom vær- og føreforhold tillater det. De får fór av økologisk korn og gras. Kunnskap og respekt for dyrenes egenart er selve grunnlaget for økologisk husdyrhold. God dyrevelferd og dyrehelse er viktige prinsipper, samtidig som dyrene gir viktige bidrag til et allsidig og balansert økologisk landbruk.
Reglene for økologisk husdyrhold er tilpasset for hold av dyr som er vanlig i norsk landbruk. De mest utbredte er kuer, sauer og høns, men også geiter, hester, griser, kaniner og bier er blant dyrene som kan godkjennes som økologiske."

Stange, Smedstuen og Norgården er eksempler på økologisk kjøtt man finner i butikkene.

http://www.youtube.com/watch?v=pGt6UlTMBKk

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar