mandag 23. mars 2009

Valp eller baby??

Hmm.. jeg har hatt litt lyst på en liten cavalier jeg.. jeg har navn på henne og alt, men det har jeg jo på babyen som jeg og har lyst på. Før helga var jeg egentlig kurert for verpesjuke, men nå begynner jeg å bli syk kjenner jeg. Ble nok smittet når jeg var på to babybesøk i helga. Elle, melle.... baby eller valp??!!?? Hva synes dere? :P

11 kommentarer:

 1. Oooh, tricky spørsmål som krever et veloverveid svar.

  Selv om jeg er en macho-mann fra den tøffeste og mest kriminelt belastede bydelen i Drammen (etter Fjell) så er jeg litt redd for hunder, uavhengig av størrelse....når jeg tenker meg om så er jeg litt redd for edderkopper, biller og meitemark også, men jeg skal prøve å ikke la det påvirke svaret mitt. Her kommer altså et helt objektivt svar :)

  Siden vi begge er systemutviklere så tenker jeg at jeg må analysere dette nøye og se på fordeler og ulemper med begge valgene. Ettersom vi ikke har noen god arbeidsmetodikk som er velgegnet for det problemet du nevner, så plukker jeg litt fra mine 3 favorittmetodikker:
  1. "Scrum"
  2. "Extreme Programming"
  ...og min favoritt, ofte brukt i diskusjoner i de sene nattetimer i Drammen:
  3. "Alt høres ut som en god plan med 12 i promille"

  Fordeler med valp:
  - Billigere enn baby
  - Du slipper utgifter til dåp og konfirmasjon

  Ulemper med valp:
  - Valper lever litt lengre enn døgnfluer -> Ergo, når du en gang bestemmer deg for å anskaffe en baby, så har du ikke tid og overskudd til å ta vare på både baby og valp/hund (her har jeg erfaring)

  -Valper er dårlig i norsk. Første gang du hører ordet "mamma" er litt mer magisk enn "voff"

  Ulemper med baby:
  - Relativt dyrt
  - Til tider mye arbeid, men det er verdt det!

  Fordeler med baby:
  - Babysvømming :-)
  - Utvalget av italienske Puma sko er enormt i str. 17-21
  - Baby'er klær merkeklær bedre enn valper
  - Baby'er lukter bedre enn valper
  - Baby'er drar damer på café (...vel, kanskje mer aktuelt for gutta...)
  - Ferske forskningsrapporter konkluderer med at det er morsommere å lage baby, enn å kjøpe valp. Dette er også min egen erfaring!

  For å oppsummere så er resultatet av denne grundige analysen 5-0 i favør baby ;-), og da har jeg bare gitt ett poeng for selve baby-lagingen, noe som er et ganske konservativt estimat...

  Min personlige mening er at det er bedre å få en baby først, og når man har kommet over det verste "sjokket" og har fått tilbake en normal døgnrytme og overskudd, så kan man vurdere å anskaffe seg en valp.

  Gjør man det i motsatt rekkefølge så tror jeg tilværelsen med valp/hund OG liten baby kan bli litt i overkant overveldende og slitsomt.

  SvarSlett
 2. Dan: HAHAHAHA! Så utrolig genialt! Jeg ler meg i hjel!!! Du er gøy!!

  SvarSlett
 3. Thank you, thank you!! I'm here all week :-)

  SvarSlett
 4. Ej sei kvalp! Ej forstår resonnementet has Dan, men ej teke over honden når du skal ha en beibi! So de e ikkje nåke problem :)
  Evt, so teke ej over beibien din når du vil ha dej hond :p
  uhm....
  HOND vinne :)

  SvarSlett
 5. Hvis Helene og Marit skal synkronisere seg med tanke på å få baby, så ber jeg dere vente 2-3 år.

  Da kunne jeg tenkt meg en til, og jeg trenger noen å sitte på café å snakke om "Sex og singelliv" med mens jeg har pappaperm ;-)

  SvarSlett
 6. Jeppe - Regjerende ergomester i tipping24. mars 2009 kl. 21:02

  Av erfaring så er vel sex og singelliv noe av det siste man tenker på når man får barn. Tror "frustrerte fruer" passer bedre.

  Etter å ha lest nøye gjennom Dans analyse stemmer jeg for baby. Vil også legge til at en hund gjør fra seg på gulvet og andre finurlige steder, mens et barn gjør kontorarbeidet rett i bleien. La det være sagt at en bleie trenger ettersyn da den kan bli full. En annen fordel er at babyen blir liggende der du legger den fra deg, det gjør ikke valpen.

  Etter å ha prøvd barn og valp på likt vil fraråde deg dette på det sterkeste.

  SvarSlett
 7. Jeppe - Regjerende ergomester i bordtennis24. mars 2009 kl. 21:04

  Legg merke til at jeg faktisk leser bloggen din klokken i om kvelden.. en annen ting man kan finne på å gjøre når man har barn.. og venter på frustrerte fruer på tv.. for et liv

  SvarSlett