mandag 9. mars 2009

Gi en hjemløs firbent et godt hjem...

Har du et hjerte for dyr.. har du et godt og trygt hjem til et hjemløst dyr så bør du absolutt gå til dyrebeskyttelsen eller andre dyrevernsorganisasjoner. Det er så mange stakkarslige firbente der ute som trenger kjærlighet og omsorg. I dag er det i overkant av 10.000 hjemløse katter i Oslo- og Akershus. Da kan dere jo tenke dere hvor mange det er i hele landet.

Mange mener at dyrebeskyttelsen overreagerer, og at man burde gi bort katter hvis man vil gi dem et hjem. Men katter er ikke en forbruksvare. Og disse kattene har såre historier og trenger virkelig et hjem som vil ta vare på den og gi den masse varme. Om du synes at en katt ikke er verdt penger så skal du heller ikke ha noen katt, og ikke noe annet dyr heller.

Ved å kjøpe en katt hos dyrebeskyttelsen får du en renslig katt som allerede er vaksinert og kastrert/sterilisert og det ville kostet enda mer enn det du betaler for katten hos dyrebeskyttelsen om du skulle gått til egen veterinær. Du er også med på å hjelpe en sjel som har opplevd mye fælt. Noen har blitt mishandlet, andre satt ut i søppelrom og byer eller skogen helt alene. Dette gjør at du som eier får en veldig viktig rolle, og det vil gi deg mye å oppnå tillit fra en slik katt. Vet det er mange som ikke tror at dyr har slike følelser, men svært mange dyr blir faktisk dypt deprimerte. Dette betyr at det er utrolig viktig at katten nå kan komme til et trygt hjem.

Ønsker du å hjelpe en katt kan du ta kontakt med dyrebeskyttelsen i ditt område. Men husk at eiere vurderes veldig. Det er ikke hvem som helst som får kjøpe katt. Så ikke gjør det om du ikke har tid eller plass både ute og inne.

«Nyere hjerneforskning har vist at følelsene, som man før trodde oppsto i hjernebarken, i stedet har sitt hovedsete i de utviklingsmessig sett eldste delene av hjernen. Følelser som for eksempel sult, frykt, smerte, tilfredshet, glede og raseri er dermed neppe bare menneskelige egenskaper, men egenskaper vi har felles med dyr».
(http://forbrukerportalen.no)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar