lørdag 21. november 2009

Mister jeg Sørlendingen i meg?

Nå har jeg bodd i Oslo i hele 4,5 år! Det er egentlig litt sykt. Jeg hadde egentlig aldri trodd at jeg noen gang skulle bo i Oslo. Jeg likte ikke Oslo. Som alle andre Sørlendinger syntes jeg det var for stort, for skummelt, og for upersonlig. Og hele prosessen om å plutselig flytte til Oslo var kort og spontan.

Hele studietiden gikk jeg og telte måneder og år til studiene ble ferdige så jeg kunne flytte hjem så fort som mulig. Og her er jeg fremdeles. Studiene ble ferdige, jeg fikk jobb og har nå kjøpt både leilighet og hund. Hva i all verden kommer til å skje med meg! Kommer jeg til å bli her for alltid? Kommer jeg til å kutte mine blaude konsonanter, og kommer barna mine til å rulle på R`en?? Off.. kjenner det stikker godt i magen av å tenke på det.

Jeg har alltid vært flink til å holde på sørlendingen i meg, og jeg har alltid vært en ekstrem patriot. Men i løpet av det siste året føler jeg at jeg har mistet litt av det, og er redd for utviklingen..

Jeg må hjem. Jeg vil hjem. Jeg vil drikke kaffe på torget, jeg vil gå turer i dyreparken, og jeg vil kose med Lucas. Jeg vil være nærme familien min, jeg vil besøke mamma og pappa til middag, og jeg vil drikke kaffe på trappa hos Besta. Jeg vil bo på landet, jeg vil bygge hus og fylle hele hagen med dyr. :)

Og mens jeg tenker meg ned til sørlandet lytter jeg til Starthymnen og det slår meg at jeg var til og med en dårlig supporter i år! Men en dag skal det bli andre boller.:)

4 kommentarer:

 1. Du e den mest sørlandske sørlendingen ej kjenne, gull :) Ikkje ver redd for at de forsvinne! <3

  SvarSlett
 2. den mest sørlandske sørlendingen jeg kjenner og, omtrent den eneste da, men likevel! :)

  og HVA skal jeg gjøre uten deg??? uten deg hadde jeg ikke lært meg å forstå noen dialekter i det hele tatt. så jeg trenger deg her, sånn at jeg kan vedlikeholde dialekthørseltreningen.

  jeg stemmer for å bli. :)

  SvarSlett
 3. Eg stemmer også for at du blir!! Vi liker å ha Marit i Oslo:D Dessuten så mister du aldri sørlendingen i deg, det er din identitet og det vil du ha med deg hele livet, selv om ungene dine (mot formodning) begynner å rulle på r'ene:D

  - Irene

  SvarSlett
 4. Takk mine skjønne!:) Men ettersom dere ikke har Kristiansandsdialekt så tror jeg kanskje ikke dere er den bete juryen til å fortelle om dialekta mi er endret eller ikke.:P Men fint at dere fremdeles synes jeg er den ultimate sørlending. :P

  SvarSlett