tirsdag 17. januar 2012

Harnas Dokumentar på tysk!

Da jeg var i Afrika i fjor var det et tysk filmteam som var der og filma for deres dokumentar om Harnas. Denne sendes nå i Tyskland og kan sees på nett.

Nå har det seg sånn at jeg egentlig ikke kan tysk... jeg forstår selvfølgelig noe og ganske mye av det, men ganske tungt å lytte til en hel dokumentarserie på tysk.

Når jeg var der nede var disse kamerafolkene utrolig irriterende, og hele tiden i veien. Men jeg ser jo nå hvor heldige vi har vært som har fått en så fin illustrert "minnebok" som de har gitt oss.

Og selv om jeg ikke forstår tysken får jeg så mye mer. Jeg får se mine herlige dyrevenner i sin fulle prakt, jeg får lytte til lyder som får hjertet til å stikke og savnet til å eksplodere. Jeg blir gjenforent med lyder jeg aldri trodde var dyrbare minner. Lyder som knirkende dører har fått en helt ny betydning. Disse knirkende lydene sammen med bakgrunnsroping på Afrikaan, dyrelyder, nattelyder, lyder fra hønsegården og skrikende bavianer, løvebrøl, insekter og fugler. Sammen er det lyden av Afrika.

Det er nå kommet ut 14 episoder og de finner du her:
http://mediathek.daserste.de/sendungen_a-z/9029008_das-waisenhaus-fuer-wilde-tiere/9089978_folge-1?buchstabe=D

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar