mandag 13. juni 2011

....

I dag leste jeg denne artikkelen på VG, og ble egentlig litt provosert eller irritert eller ja...
Jeg er utrolig glad i dyrene mine og de betyr omtrent alt for meg.

Denne artikkelen handler om noen som mistet en hest med føll i det forferdelige været. Da jeg så bildet og tittelen på denne artikkelen fikk skikkelig vondt og tenkte stakkars, stakkars eier... for et forferdelig mareritt.

Og hva sier eieren? Jo, hun sier at det er kjedelig og:
Jeg forsøker å få tak i en gravemaskin. Det er ikke sikkert vi får levert dem til slakting før tirsdag, så da vil vi heller begrave dem, sier hun.

Jeg er helt sjokkert! Hvordan kan man si noe sånt eller komme med en sånn reaksjon etter noe sånt. Jeg håper det er VG som har vinklet det litt feil, men hvis ikke så er det hvertfall godt for dem om de ikke har noen sorg over hva som er skjedd så er det bedre å takle det..

http://www.vg.no/nyheter/vaer/artikkel.php?artid=10095241

6 kommentarer:

 1. Man sier mye rart når man er i sjokk, så jeg tror ikke det var et uttrykk av likegyldighet.

  Men det jeg reagerer på, er at de hadde hestene ute da uværet kom. På denne tida, med stadig utrygt for torden, bruker vi å ta våre forholdsregler ved å dra ut kontakter før uværet slår til. Hvorfor satte de ikke hestene i stallen da uværet ble meldt?

  SvarSlett
 2. Hva ellers skal man gjøre? Skal hestene bare ligge der??

  SvarSlett
 3. Ketil, du har nok helt rett. Jeg bebreider ingen for hva som skjedde, heller ikke eier. Man kan ikke styre naturens krefter. Men det jeg reagerte på var som Ketil sier en reaksjon som jeg så som likegylig. Og var derfor jeg lurte på om eier faktisk var så likegyldig, om VG har fremstilt det slik, omskrevet hennes ord ol. Eller som det sies her at hun var i sjokk. Det som ble uttrykt gjennom artikkelen var ord som kjedelig og snakk om slakt.

  SvarSlett
 4. Når hun som har eid hestene i en uke ønsker at media skal legge ut likbilder, så sier vel det sitt?? Tror nok du har rett i det du skriver! Bor selv i samme fylke, og det var meldt ekstremt tordenvær lørdag ettermiddag, så de hadde MEGET god tid på å sette inn hestene FØR været ble "for farlig"!!
  PS: reagerte sterkt på bildene av de døde hestene, og tankene gikk til de tidligere eierene som må være i totalt sjokk over å se de fine hestene slik!

  SvarSlett
 5. Kjenner denne saken godt og kan garantere at det ikke var noen som helst likegyldighet med i bildet.Eieren er veldig lei seg men selvfølgelig måtte det jo ordenes så hestene ikke ble liggende på jordet lengre en nødvendig.. Og det var vist det praktiske rundt det hele vg har fokusert på og ikke hvor trist alle syntes det var. Den gamle eieren ble kontaktet lenge før dette ble lagt ut på vg sine sider og hun syntes det var greit.

  SvarSlett
 6. Det kan være vanskelig å uttrykke sorg over noe som nylig har skjedd, og da spesielt til en ukjent journalist. Det kan selvsagt også være vanskelig for journalisten å gjengi ekte sorg. Så jeg synes man kanskje skal trå litt forsiktig, før man ender opp med å såre noen. Kjenner ikke til saken, annet enn det du linket til.

  SvarSlett