torsdag 29. oktober 2009

Jeg har blitt Isbjørn-fadder!

Nå har jeg blitt isbjørn-fadder gjennom WWF! WWF-fadderskap er symbolsk, og man støtter arbeidet for truede dyrearter og levende natur over hele kloden. WWF er en utrolig sterk og stabil organisasjon med 2000 engasjerende og viktige prosjekter.

Hver gang jeg leser om WWF kjenner jeg at jeg bobler av engasjement, litt frykt, og en utrolig takknemlighet for at det finnes noen som gjør dette ekstremt viktige arbeidet.

Isbjørnen er avhengig av isen for å jakte. En følge av global oppvarming er at den isfrie perioden blir lengre hvert år. For isbjørnen betyr mindre tid på isen mindre mat, og i neste omgang lavere kroppsvekt og færre unger. Forskning viser at antall isbjørner kan ha rast til en tredel av dagens nivå innen 2050.

Bli isbjørn-fadder du også, og hjelp våre truede dyrearter!

http://www.wwf.no/stott_wwf_hovedside/wwf_fadder_skjema.cfm

mandag 26. oktober 2009

Første dag i ny jobb

I dag startet jeg i min nye jobb hos Imbera. Det tar meg ganske lang tid å komme til jobb så jeg må passe på at jeg ikke sovner. Jeg får lade opp iPoden og finne frem strikketøyet så skal det vel gå bra.:)

Det er alltid mye å sette seg inn i når man starter i ny jobb, så jeg har jo ikke fått kommet ordentlig i gang enda, men det er veldig hyggelige folk og dette ser lyst ut. Men likevel er det alltid litt rart å starte helt på bunn igjen og.. med nye folk, rutiner, systemer og kunder. Jeg kjenner selvsagt at jeg savner litt tryggheten og venner fra gamlejobben, men det kommer seg nok.

mandag 19. oktober 2009

Ny jobb!!

Ja, nå sitter jeg her i senga... det er deilig å være arbeidsledig!:P Men det skal heldigvis ikke vare lenge, så jeg nyter det mens jeg kan. Det er nå ei uke siden jeg signerte sluttpakka hos ErgoGroup og ting har gått skikkelig fort. Jeg har nå takket ja til ny jobb som web-konsulent hos Imbera, og jeg gleder meg!! Jeg begynner neste mandag og har nå ei uke ferie. Jeg kaller det ferie siden jeg får lønn for det.:) Jeg er veldig spent og gleder meg til å ta fatt på noe nytt.:)

Og akkurat nå så jeg dette på websidene til Imbera, og det var utrolig koselig!! Nå ble jeg veldig, veldig glad, og skikkelig motivert!!
http://www.imbera.no/i/i.aspx?id=49&tid=117

Marit i Drammen!

På lørdag var jeg nesten et helt døgn i Drammen, og det er jo litt sykt! Meg i Drammen...:P
Men.. man skal ikke undervurdere Drammen, det er faktisk et ganske vakkert sted hvor det skjer mye rare ting. Og denne turens høydepunkt og mål var jo selvfølgelig at gode gamle Paal Christian Graf, Odd Steffi Graf, Steffi, Grafern, Steff, Steffeleff, lefsa.. ble gammel mann!

I følge Facebook eventet til steff så skulle det komme ganske mye folk, men vi synes de var ganske treige så vi lurte på om Steff egentlig hadde lurt folk eller fått folk til å sette seg som attending for at det skulle se ut som en veldig bra fest. Men de kom etterhvert! Og når de kom så var det så mange der at vi lurte på om de hadde blitt betalt for å komme, for vi visste ikke at han hadde så mange venner!:P Men en bra fest ble det og alle var Steff sine ekte venner.:) Og det oppstod mye morsomt, og mange morsomme samtaler. Men det gøyeste av alt var nok når Nansy ropte på meg hver gang hun hadde vært på do for at jeg måtte komme å kneppe knappen på buksa fordi neglelakken aldri ville tørke helt!

Deretter gikk vi på byen i Drammen, noe jeg hadde psyket meg opp til lenge. Man hører jo mye rart om disse Drammenserne, så jeg hadde utstyrt meg med jerntruse med hengelås, alarm og hårspray. Og faktisk så var det ikke så galt, det var egentlig ganske hyggelig og jeg klarte å virre rundt på så mye som 4 forskjellige steder og Dan fikk endelig vist en bitteliten del av Drammen.

Siden vi var Steffis overnattingsgjester skulle vi selvfølgelig ha nachspiel. Og jeg mått ta meg sammen her og fordi jeg pleier jo alltid å sovne. Men det gjorde jeg ikke, jeg ble en dårlig DJ i stedet, og Tore som faktisk sovnet først gikk det ille utover. I løpet av mine 3 år på NITH har jeg lært at man aldri må sovne først. Og om man gjør det må alt som kan settes på huden gjemmes! Tore slapp fint unna med et klovnefjes med vakre briller. Og jeg gjemte tusjen før jeg la meg til å sove.:D

Det er aldri kult å våkne opp i det som var en stor fest noen timer tidligere. Det lukter øl av de tusen ølboksene, og det som noen timer tidligere luktet digg og skulle drikkes fra disse boksene lukter nå helt gyselig og man kan ikke fatte at noen virkelig putter i seg det der! Det er kliss på gulvet, knuste glass, og er du heldig har du flaska som er brukt til askebeger langt oppi trynet slik at du som ikke røyker kan trekke til deg den herlige gamle askelukta. Når man da kommer seg opp og kjemper til seg litt balanse for å komme seg inn til speilet ser man at absolutt alt har forskjøvet seg. Sminken som en gang var på øynene ligger på kinnene, puppen som en gang var i BH`en har sklidd ut, og skjørtet som en gang dekket rompa ligger på magen. Heldigvis for meg hadde jeg med meg Håvar sin "verdens beste sovepose"! Og den var verdens beste, iallefall i dette skund. Her kunne jeg krype inn i varmen, skjule alle mine forskyvninger og kjenne på den gamle bållukta i soveposen i stedet for gammelt øl øg røyk!

Etter et par timer våknet jeg likevel opp glad og fornøyd og etter å ha ledd i en time i strekk fant meg og Tore ut at vi trengte virkelig litt luft. Så da skulle vi oppleve Drammen by day, på egenhånd! Siden retningssansen er såpass god som den er var det ikke noe problem. Selv om kaffen på Narvesen var et stort problem. Og når i tillegg mannen på Narvesen ser på meg og spør: "Var det en bra fest i går?" Da fikk jeg panikk og spurte "Ser jeg virkelig så ille ut!!??" Da så han på stempelet mitt på hånden og sier:"Også regner jeg jo med at ei dame av din klasse drar på fest!" Hmm.. av min klasse.. altså... drar på fest... Det kan tolkes mange veier! Og det var da jeg skjønte at jeg også burde utstyrt meg med "du er i Drammen" pakka mi på dagtid også!

Da vi kom tilbake og hadde skrytt over at Drammen var et bra sted med både svømmehall, fotballbane og isbane lagde Nansy oss noen Ostis før vi satte oss i bilen og dro tilbake til vårt kjære Oslo, som nå føltes som verdens tryggeste sted å være!

Takk Steffi for et fantastisk Drammensopphold. :D Glad i deg gamle mann!!

onsdag 14. oktober 2009

Hva var det egentlig som skjedde...?

Når jeg blogger har jeg som regel noe på hjertet, både om det er av betydning eller helt usaklig. Den siste uka har jeg hatt så mye å tenke på at det var umulig å få det ned.

Forrige tirsdag fikk vi vite at Ergo måtte nedbemanne avdelingen med 20 konsulenter, noe som selvfølgelig påvirket meg. Vi hadde kanskje trodd det var de siste inn som måtte gå, men det ble de som jobbet med GUI og brukeropplevelse(det var det som ble sagt iallefall.) Jeg ble tilbydt en stilling i en annen avdeling og også en utrolig bra sluttpakke. Det har vært en utrolig rar situasjon. De tilbyr meg jobb, men gir meg masse goder for å slutte.. en merkelig kombinasjon som har forvirret meg utrolig.

Nå har jeg vært nesten en uke i tankeboksen og takket ja til sluttpakken. Dette av flere grunner som jeg ikke orker å gå inn på nå etter å ha vurdert i flere dager. Da jeg hadde tatt beslutningen var jeg utrolig lettet, men et par timer etterpå var jeg vrak. Jeg hadde brukt så mye energi på å bestemme meg, og når jeg først hadde gjort det så var situasjonen der, og tryggheten borte. Og selv om jeg nå er uten jobb har jeg fått to jobbtilbud allerede så dette skal nok gå bra. Nå velger jeg bare å høre på alle som sier at jeg har gjort et riktig valg. Og... nå har jeg muligheten til en ny start og til å finne noe som jeg virkelig brenner for.

søndag 4. oktober 2009

To herlige vesen

Nå har Wilhelm og Kristian bodd her i litt over en uke. De er noen herlige vesener med utpreget og særegen personlighet.:P De leker som bare det, hopper rundt og klatrer som bare det på de nye møblene mine mens jeg trekker pusten i redsel for at de skal bli ødelagt.:P Men de er kattunger så man kan ikke forvente noe mer. Men nå har jeg stelt til soverommet slik at hver gang de får masse energi kan de løpe rundt, hoppe og klatre som bare det på soverommet uten at møblene blir ødelagt, og uten at jeg blir frustrert.:) Jeg har blitt utrolig glad i disse herlighetene. Men.. så er det slik at de bare er her for en periode. Jeg bor ikke på et sted hvor en katt kan få det bra. Her er det ikke nok plass, og det er utrygt å løpe ute blant biler og busser. Men om noen er interessert i å adoptere disse skjønningene så ta kontakt.:)