torsdag 9. juli 2009

1 uke igjen!

I dag er det en uke igjen av oppholdet vaart her paa Harnas. De siste dagene er ltt lettere aa fortelle om fordi de ikke var saa omfattende som forrige gang jeg skrev. Paa tirsdag hadde jeg food prep som er aa gjore klar mat og mate dyrene vi har tildelt i vaar gruppe. Vi har en gammel ape som er grunnen til at Harnas ble opprettet. Hun er blind og kjempesot. Og saa har vi noen gribber, vi har en afrikansk villkatt, mamma gepard med unger, og kalkuner og saanne kjedelige vanlige gaardsdyr og ikke minst lovebabyene! De er kjempemorsomme aa mate. Vi gir dem melk av taateflaske og tar helt avgaarde om de faar tak i flaska selv. Da maa vi are hold eoss langt unna. Etter morgen og dag matingen ble meg og Ronnie sendt ut for aa passe paa noen geparder. Etter at vi flyttet de forrige ko det inn en mama med 3 unger. Den ene ungen hadde klatret over saa vi maatte sitte aa passe paa at det ikke skjedde igjen. Mammaen er temelig vill saa vi fikk hver vaar kjepp til aa slaa de med i hodet om de klatret over.

I gaar var eg paa en held dagstur paa hesteryggen. Vi dro langt langt gor aa fylle igjen huller under gjerdene som tilhorer Harnas sitt omraade. Det er ye dyr som har gravd seg fre og tilbake under gjerdet saa vi maatte tette dem igjen. Det var ye opp og ned av hesten, men det var utrolig goy aa ri igjen! Jeg hadde en kjempesot hest.. men.. alle hestene saa helt forferdelige ut. De kjoper jo faktisk syke hester slik at de har backup mat til dyrene her. Det er forferdelig aa tenke paa og jeg som dyreelsker faar et helt annet perspektiv paa ting. It's the circle of life.

I dag har jeg hatt lovebabyene ut paa baade morgen og ettermiddagstur i bushen. De er helt nydelige! Og jeg har blitt bitt av en bavian i ansiktet og Marianne skulle redde meg og ble angrepet saa arene hennes er helt blaa. Han tok tak i leppen min og provde aa plukke ut tennene mine. Rare dyr. Men, naa er tiden min ute. Snakkast! Takk for at dere komenterer bloggen min. Det er veldig koselig.

6 kommentarer:

 1. Så flott at du opplever så mye spennende! Vi følger med på bloggen hver dag for å se om det er noe nytt fra deg. Høres gøy ut med de løveungene og en dag på hesteryggen, men ikke den bavianen. Pappa likte det med at du får et mer normalt syn på livet i naturen. Hilser fra pappa, besta og Lukas. Hils til Ronny. Klem fra mams.

  SvarSlett
 2. HAHAHA plukke ut tenna, ja disse bavianene er kanskje ikke helt smarte? litt sånn nivå Milla er på nå, haha.

  Savner deg masse her på jobb, og lite lyspunkt å se hva du driver med! Vi får noen koselige uker her i nydalen når du er tilbake; alle andre er på ferie, og vi skal gjøre ferdig statped:P LOL.... Så du får se å nyte feriedagene dine ;) ser jo ut som du gjør det da. imponert over deg, jeg. og det er også alle de andre i avdelinga ;)

  Klem!!

  SvarSlett
 3. Marit, lite praktisk spm.. Når er du tilbake på jobb?

  SvarSlett
 4. March!!! Det høres ut som du har det kjempe kjempe gøy!

  Ikkje la apekatten ta tennane dine, dei må du ha sjøl!
  Nå gleder jeg meg til du kommer hjem og jeg får se bilder! :D

  Glad i deg march march min.

  SvarSlett
 5. 4 dager uten update!! lever du!??!

  SvarSlett
 6. Det høyrest heilt fantastisk ut, og så utrule tøff du æ så tør! Savna de masse i Oslo alle fall. Kos de masse viare =)

  Stor klem, Elisabeth

  SvarSlett