fredag 3. desember 2010

Kle på hunden din!

Det er kaldt ute, og det er ikke bare vi som fryser. Du doller ikke opp hunden din ved å kle den mot kulda. Om du ikke har en polarhund eller andre hunder med god underpels vil de ganske sikkert fryse i denne kulda, og hundene har lett for å få frostskader. Så skal dere på tur så kle hunden din for været.:)

Det er særlig huden over brystbeinet, ørene og halen som er mest utsatt for kulden. Og selvfølgelig pungen til hannhundene og spenene til tispene.

Også potene får lide i denne kulda, spesielt byhundene og andre hunder som går tur der det er saltet. Asfalten er iskald nå og saltet gjør den enda kaldere. I tillegg svir det noe enormt på potene. Om hunden din har det ille ute på potene kan det lønne seg med potesokker, og man kan bruke potesalve(ikke den med vann) før og etter tur.

Lille Milo med sin tynne pels blir veldig kald ute nå, så skal vi på tur har han på seg dekken. Det gjør det mye bedre for han å være ute og han slipper å bruke energien sin på å holde seg varm.

Vi har også hatt store problemer med å gå ute pga. potene. Han har pepet og haltet og jeg har måttet bære han halve turen pga. saltet i bakken. Vi har derfor også gått til innkjøp av potesokker og det er nå en fryd å gå på tur. Nå kan han løpe rundt overalt på is, i salt og i snø og han er like tørr og varm på potene når vi kommer hjem.

Og om hunden din skulle se litt rar ut når den har på potesokkene for første gang, så fortvil ikke. Jeg rakk ikke å filme med en gang han fikk de på så her har han begynt å få inn gangen, men er ganske så søtt og komisk likevel.

1 kommentar:

  1. Hahahaha:) Søtingen!! Vittig at han løfter bena så høyt når han går! Ler meg skakk:)

    SvarSlett