mandag 9. august 2010

Chicktrip!!!!

Steike som jentane koser seg paa tur!! Jeg har ikke hatt mulighet til aa oppdatere for naa saa her kommer en kjapp oppdatering.

I morgen er det en uke siden vi satte oss paa flyet til Nice. Vi hadde selvfolgelig planlagt godt saann at vi skulle ekke fergen videre til Ajaccio paa Korsika. Problemet var at bagasjen var saa forferdelig treig at vi begynte aa innse at vi ikke ville rekke den eneste ferga som gikk den dagen. Vi kastet oss paa en buss og tenkte saa aa ta taxi. Men taxi eksiterer tydeligvis ikke i Nice eller Frankrike i det hele tatt saa vi maatte ta beina fatt. Ferga skulle gaa kl 15.00 og naar klokka var 15.02 lop vi inn paa ferga. Det var fire ganske saa slitne og letta jenter som laa rett ut paa dekk paa vei fra Nice til Korsika.

I Korsika var det heller ikke akkurat lett aa faa sjaafor, men vi klarte det til slutt. Denne sjaaforen saa ikke ut til aa like oss noe saerlig saa han pustet bare oppgitt naar vi fikk samme sjaaforen dagen etter naar vi skulle ta buss videre til Propriano. Kanskje ikke saa rart med fire steintunge kofferter.

Bussturen til Propriano viste seg aa vaere utrolig vakker, men det fikk vi ikke akkurat mulighet til aa nyte for sjaaforen kjorte som en gris! Baade Line og Therese satt klare med posen, og meg og Ingrid knasket salte chips for aa motstaa kvalmen mens sjaaforen kjorte som en racerbil i alle de tusen svingene paa de bratte fjellene. Da vi endelig kom frem ble vi satt av og sagt at hotellet laa 5 min gange derfra, det gjorde det selvfolgelig ikke. Det laa 10 km unna. Saa nok en gang matte vi faa en taxi. Vi hadde hotell i Sartene og ikke i Propriano og dette stresset meg litt. Men da vi kom inn paa hotellet og aapnet doren til balkongen angret vi ikke. Det var en helt utrolig utsikt fra rommene vaare, ganske ubeskrivelig faktisk saa jeg skal ikke engang prove, men Gud for en vakker dal!

Etter altfor mange taxiturer (hvor vi som regel ventet opp til 3 timer paa taxi hver gang) og nok en haug av feil opplysninger tok vi bussen videre til Bonifacio. Dette maa vaere et av verdens vakreste sted. Dette var vaart siste stopp paa Korsika, men det var en fin avslutning. her har vi kost oss paa baattur, paa strender, og med vond fiskesuppe.

For meg var det litt vondt aa dra fra Korsika, fra franskmennenes spraak og hoflighet, croissanter og baguetter, men vi er altsaa naa paa Sardinia og vi storkoser oss fremdeles. Her i Alghero er det litt mer liv og et er deilig at noen endelig kan snakke engelsk med oss. Min lille fransk klarte seg, men det kunne bli slitsomt til tider.

Dette var en kjapp oppdatering, saa detaljene skal dere faa naar vi kommer hjem. Vi har ikke alltid hatt heller med oss angaaende transport, men det ordner seg jo alltid. Konklusjonen er likevel at vi storkoser oss, og ikke minst... jeg SKAL en gang kjore rundt hele Korsika.:)

Naa skal vi kose oss med italiensk mat og vin mens vi jobber med aa omstille oss folkeslaget fra overkoselige franskmenn til noe slibrige Italienere.:P

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar