tirsdag 31. januar 2012

Ha en gøøøy dag!



Hahaha, jeg vet jeg har brukt denne før, men den er så fantastisk! Jeg ler meg i hjel hver eneste gang, og tenkte at kanskje dette kunne bringe litt latter til dere og på morgenkvisten!

Skjønne vovsen.... :)

søndag 29. januar 2012

Oppussing!

I helga har jeg vært så flink å starte på oppussing av ganga som jeg har tenkt på en stund. Planen var å få bort den gamle støgge tapeten som var der og så male. Jeg fikk besøk av Remi i helgen så jeg var så heldig å få hjelp av en ordentlig handyman! Hjelpes så mye mer morsomt det er å pusse opp når man er to! Og ja, det var faktisk veldig morsomt!

Vi har nå revet av alle tapeten og brukt evige tider på å fjerne det tynne papiret som ligger under tapeten, og vi har sparklet veggene! Så nå skal det bare tørkes og jeg kan pusse og male.:D

Takk for hjelpa og godt teamwork Remi! Betong, Sparkel? Same, same...

lørdag 28. januar 2012

en snodig kampanje!

Jeg har den siste uka sett plakater på stolper og trær rundt på Sagene med titlene "Mamma savnet" og "Pappa savnet". Jeg tok bilde av disse og tenkte å spørre dere om dere visste hva dette var for noe...

I dag googlet jeg kampanjen og fikk vite at dette er Help forsikring sin rekrutteringskampanje. En mislykket sådan... Målet var å rekruttere advokater som ønsket en bedre balanse mellom jobb og privatliv, men dette kommer veldig dårlig frem. Jeg skjønte virkelig ingenting! Vurderte å ringe telefonnummeret som stod der kun for å få svar på hva dette var, men hadde jeg gjort det hadde jeg kommet til Help forsikring. Kampanjen har fått så mye kritikk at alle plaketer skal fjernes i løpet av helgen.

Så der fikk jeg svar på det!

fredag 27. januar 2012

ubeskrivelig deilig å slappe av!

... i dag klarte jeg å slappe av og nyte tilværelsen.. Det var ikke så mye som skulle til. Litt kaffe, vafler, søster og niese.:)

torsdag 26. januar 2012

moments..

..når alt er tungt og det ingen ende vil ta, så prøver jeg å tenke på ting som gjør meg glad, eller å drømme meg tilbake i et øyeblikk...

Jeg får av og til, veldig sjeldent en sånn følelse av lykke med en påfølgende stemme som roper: Dette er livet!

Og i noen perioder glemmer man at den følelsen finnes, at den har eksistert og kan komme tilbake. I slike perioder er det viktig å klare å se tilbake på akkurat disse.

I dag er mitt øyeblikk en herlig sommerdag på sjøen i Kristiansand sammen med Asle og gjengen.. jeg følte lykken, jeg levde i nuet.



mandag 23. januar 2012

Kveldstur langs Akerselva :D

..skummelt? Nei, langt i fra! Ikke i riktig område hvertfall. På Sagene er det bare fryd og gammen..

søndag 22. januar 2012

nydelig dag....

I dag var Østlandet vakkert.....

hvordan holde liv i en Basilikum?

Altså.... jeg kjøpte en basilikum plante for snart en måned siden. Men... jeg trodde jeg skulle klare å ta vare på denne velduftende krydderplanten min, men den gang ei... Først trodde jeg den skulle ha mye vann, og så bare visnet den... jeg må rett og slett ha druknet den.. trist!

Men... jeg kunne jo ikke la alt forsvinne og kaste planten så nå har jeg laget mitt eget krydder + at jeg skal prøve å få liv i den igjen.
Unnskyld Basilikumen min!!!!! :(

Så fortell meg, hvordan tar jeg vare på en Basilikumplante??
Det er hvertfall ingen fare for at jeg kommer til å dyrke hasjplanter!


lørdag 21. januar 2012

min lørdag

I dag stod jeg opp kl 07.30! Det er ikke noe jeg ser på som veldig behagelig på en lørdag, men siden vi skulle på Agility langt av sted måtte vi det. Jeg var oppe så pass tidlig at jeg rakk både en god speileggfrokost og deilig kopp med kaffe! Heldigvis, for resten av dagen ble noe kaos.

Det var et forferdelig snøvær og veiene var glatte oppover mot Lillestrøm, men vi kom oss trygt frem. Meg og Milo storkoste oss med Agility og vi hadde stor progresjon i løpet av dagen begge to. Det er lenge siden Milo har vært i en slik treningssituasjon med andre hunder så det ble litt sutring, men ellers gikk det strålende.

Men.. da jeg skulle hjem var alt bare hvitt! Både veien, sikten og alt rundt meg var hvitt og det var glatt og svusj så var jeg stucked i snøen i grøfta. Yeeey! Jeg hadde lyst å begynne å gråte... typisk min flaks! Og utypisk min flaks at det etter 1 minutt kom en reddende engel kjørende! En snill og hjelpsom snekker-polakk som trakk meg opp av grøfta! Eeeeeevig takknemlig! Fatter ikke hva jeg skulle gjort uten han.:)

Så.. da kunne jeg kjøre til Marikollhallen og se Johan spille kamp. Men.. han gav meg en veibeskrivelse som ikke passet hvor jeg kjørte fra så jeg kom helt feil. Mongrodrittføre var det og, så jeg ble bare sint. Men jeg kom meg rundt og opp til hallen hvor det ikke var ledig parkering, yeeey igjen! Måtte parkere langt ute i hutti! Jeg kom meg på kamp, og var så heldig å få se de tape. Virkelig verdt det! :P

Nå er jeg trygt hjemme i stua og ser på film sammen med Milo. Vi ligger under teppet og jeg drikker kakao.;)

En innholdsrik lørdag!

fredag 20. januar 2012

ha en fin dag på jobb!

Milo ønsker alle en fin dag på jobb!

"Mens dere sliter dere gjennom siste arbeidsdag før helg ligger jeg bare her og koser meg heeeeeele dagen!!!!"

Av og til blir jeg litt irritert og misunnelig over at han kan ligge sånn som dette når jeg må ut i kulda og på jobb! :P

Deilig å være hund!!!

gamle venner..

...og da mener jeg ikke i alder, men venner man har hatt lenge.
Er det ikke rart at man får en helt spesiell ro og tilværelse sammen med venner man har hatt i evig tid? Eller er det bare meg som føler det slik?

Venner man har vokst opp med klarer å skape en helt spesiell ro i meg, det er helt rart. Denne uka har jeg snakket med og truffet noen av disse og har tenkt litt på akkurat det der. Jeg lurer på hvorfor det er sånn. Jeg ELSKER mine "nye" venner og har det heeelt fantastisk med dem, og ville ikke endret på en ting! Så ikke misforstå meg. Prøver bare å si at det merkes når man er sammen med gamle venner fra oppveksten, man får en helt annen følelse i kroppen, en annerledes ro.
Rart, men godt. Og ofte akkurat hva som trengs.

Kanskje er det fordi man har opplevd så utrolig mye sammen gjennom alle nivå og perioder av livet. Og det er jo ganske så nydelig og magisk at man etter alt dette og alle disse år fremdeles har et så sterkt bånd og vennskap.

onsdag 18. januar 2012

BILKØ - min verste fiende!!

Det er heeelt vanvittig hvor provosert jeg blir av å sitte i bilkø... eller retter sagt, sitte fast i bilkø!

I dag brukte jeg 2,5 time hjem fra jobb, fra Spikkestad til Sagene! Det er heeelt sinnsykt... jeg dro med en halvtime i buffer fordi jeg skulle til legen. Men... etter 2 timer i kø kom jeg en halvtime for sent til legen, så da jeg parkerte så jeg et mørkt legekontor og legen som kjørte hjem. Og siden jeg er så veldig unik så har jeg privatlege så jeg betaler litt for disse timene, så dette ble litt dyrt for meg.. både økonomisk. bensin, frustrasjon og energi.

Det er faktisk helt utrolig hvor forbanna jeg blir av sånt. Det er nesten litt skremmende og hadde ikke unnet noen å sitte ved siden av meg på den bilturen. Tenk at man kan stå fast i kø såååå sinnsykt lenge. Om det skal være sånn kan jeg like godt pendle fra Kristiansand.:P
Jeg blir sjokkert over hvor sint og aggressiv jeg blir! Men i følge den britiske psykologen David Moxon er køkjøring generelt skadelig for den psykiske helsen! I en undersøkelse fikk kvinner en stressøkning på 8,7 prosent!! Dette kan jeg skrive under på!!! IKKE BRA!!

Jeg kom meg til slutt hjem... sliten i hele kroppen etter å kolonnekjørt på høye hæler i Fjellreven jakka mi i 2,5 time.:P

Men... her hjemme møter jeg jo verdens beste velkomst med en superhappy liten vovs som bare fyller meg med ny energi! Så bærer det ut på tur, og etter en time i snøen med tur og ballkasting var all irritasjon og sinne borte. Jeg er glad jeg har en liten gledesspreder som Milogutt...:)

tirsdag 17. januar 2012

salg på salg!

I dag da jeg gikk hjemover gikk jeg innom både Accessorize og Kremmerhuset! Det var storsalg! For som dere vet så er jeg så veldig økonomisk nå.. prøver hvertfall å være.. så da er det ikke lov å kjøpe ting selv om de bare er på salg akkurat nå. Har man ikke peng, så har man ikke peng...
Men... Jeg følte dette var lov..

Nr 1: Fin, fin kjøkkenting 25,-

Nr 2: Smykket jeg en gang hadde, men som har kommet bort... jeg fant det nå på salg og det kostet 23,50,-!!!!

Det er da lov!! Da har til og med en skranten gjerrigknark som meg råd til å få med meg noen kupp på salg! :D

Harnas Dokumentar på tysk!

Da jeg var i Afrika i fjor var det et tysk filmteam som var der og filma for deres dokumentar om Harnas. Denne sendes nå i Tyskland og kan sees på nett.

Nå har det seg sånn at jeg egentlig ikke kan tysk... jeg forstår selvfølgelig noe og ganske mye av det, men ganske tungt å lytte til en hel dokumentarserie på tysk.

Når jeg var der nede var disse kamerafolkene utrolig irriterende, og hele tiden i veien. Men jeg ser jo nå hvor heldige vi har vært som har fått en så fin illustrert "minnebok" som de har gitt oss.

Og selv om jeg ikke forstår tysken får jeg så mye mer. Jeg får se mine herlige dyrevenner i sin fulle prakt, jeg får lytte til lyder som får hjertet til å stikke og savnet til å eksplodere. Jeg blir gjenforent med lyder jeg aldri trodde var dyrbare minner. Lyder som knirkende dører har fått en helt ny betydning. Disse knirkende lydene sammen med bakgrunnsroping på Afrikaan, dyrelyder, nattelyder, lyder fra hønsegården og skrikende bavianer, løvebrøl, insekter og fugler. Sammen er det lyden av Afrika.

Det er nå kommet ut 14 episoder og de finner du her:
http://mediathek.daserste.de/sendungen_a-z/9029008_das-waisenhaus-fuer-wilde-tiere/9089978_folge-1?buchstabe=D

mandag 16. januar 2012

Privatøkonomi - et evig mareritt!

De siste månedene, nesten halvåret har jeg slitt noe enormt med min privatøkonomi. Jeg er riktig nok langt fra dem i Luksusfellen, men ille nok likevel. Så ille at det går ut over livskvaliteten og da er det ille nok.

Jeg har aldri kasta penger rundt meg, og er nøye når jeg går rundt i butikken. Jeg er heller ikke veldig shoppinggal så skjønner ikke hvor det blir av pengene. Men, så har det vært mange store utgifter den siste tiden som har spist av hver eneste kommende lønning hver måned slik at jeg aldri har kommet meg i null...

Men... i kveld har jeg tatt et skikkelig oppgjør med alle mine utgifter og meg selv. Jeg har vært min lille privatøkonom og satt opp budsjett for måneden som jeg skal gjøre alt for å holde! Så nå bare ber jeg for at Milo ikke skader seg, at jeg ikke punkterer dekk eller at det kommer andre sjokkerende store og overraskende utgifter.

Puh.... neimen ikke lett å bo alene dere. Hadde ikke gjort noe om Milo også bidro litt økonomisk for familien! :)

søndag 15. januar 2012

did it!

Jeg klarte det... puh.... jeg kom meg gjennom talen uten å være full og uten å skjelve... takk til vinen... mine tre glass vin klarte å roe nervene.:) Det gikk fint, og både meg og Stig som hadde Damenes tale kom oss godt gjennom dette og.:) Heldigvis...

Etter talen var jeg altså så lettet og festen kunne begynne.:) Og det ble en veldig bra fest.:) Og ikke nok med at jeg fikk unnagjort talen vant også vårt lag konkurransen vi hadde! Yeeey!

Jeg må si at jeg har noen helt fantastiske kollegaer! Alle støtter hverandre, ingen dømmer hverandre og det er er lav terskel for det meste. Sjeldent jeg ser SÅ mange på dansegulvet som bare har det SÅ gøy. Alle slår seg løs og alle har det gøy.. helt fantastisk!

Det ble en skikkelig bra kveld!

fredag 13. januar 2012

snart klar for nyttårsfest!

I dag skal vi ha nyttårsfest med jobb!

Jeg gleder meg egentlig veldig, men jeg skal holde herrenes tale så det er blandede følelser.

På en måte gleder jeg meg til å holde talen, men gleder meg mer til det er over. Før hadde jeg null problemer med å stå foran folk på den måten, men jeg har med tiden bygget opp en enorm prestasjonsangst så jeg skjelver allerede. Og for meg som er så overtroisk så hjelper det jo ikke akkurat at det er fredag den 13. i dag!!

Jeg skal prøve å drikke to glass vin, slappe av, puste rolig, le av meg skjelvingene og slappe av. Meeen... lettere sagt enn gjort..

PUUUUST....