fredag 30. juli 2010

Oslomorgen!

Jeg er egentlig veldig trøtt, men likevel klarer jeg virkelig å sette pris på denne morgenen i Oslo på vei til jobb.

Når jeg gikk til bussen i dag oppdaget jeg at "kaffe brent" endelig var åpen igjen etter at det hadde vært stengt siden jeg kom tilbake til Oslo. Det gjorde meg selvfølgelig overlykkelig og jeg gikk inn og fikk det jeg pleier uten å måtte bestille noe som helst, gud som jeg nyter det å være stamkunde! Jeg må si at jeg ble veldig glad for å se disse to herlige kafémenneskene igjen så jeg hoppet over en buss og ble værende for å høre om deres herlige uke i Nice! 15 min fra eller til, hva gjør vel det, er det ikke akkurat derfor vi har flexitid?:)

Etter å ha hørt om Nice, dårlig vær i Norge, samt fortalt om min kommende flytur til Nice gikk jeg videre til neste buss. Mens jeg gikk sniffet jeg i meg den deilige lukten etter sommerregn, jeg koste meg med den gode smakfulle kaffen og fikk virkelig go'følelsen over å være på Sagene, det herligste sted i Oslo nettopp en fredagsmorgen. Fredagsmorgener er alltid de beste, da vet man at det blir en god dag, og om det ikke blir det så blir det allikevel helg.:)

Med fredagsmorgen-følelsen i behold kunne jeg fortsette å nyte Oslo når jeg passerte "beboerne" på Plata, fremdeles så tidlig at de ligger som potetsekker strødd bortover plassen. Og koseligere blir det når jeg for å komme ned trappa til T-banen må stege over de få som faktisk er våkne mens de dealer med godsaker i plastposer.

Så nå sitter jeg her på T-banen mot Skullerud mens jeg fortsetter å nyte kaffen og en fredagsmorgen i Oslo. Dette MÅ bli en god dag.:)

torsdag 29. juli 2010

MÅ ha det, bare MÅ ha det!!!!!

Noen ganger ser og finner man gjenstander som treffer deg så totalt at du kjenner at du bare MÅ ha det. Og når du først har fått den følelsen så er det ingen utvei, du bare MÅ ha det.

Denne gangen var det dette jeg bare MÅTTE ha!!! Og jeg gleder meg vilt til det kommer!!!!:D Er man en jentete nerd, så er man en jentete nerd.. sånn er det med den saken.:) Og akkurat nå føles det veldig godt å være en jentenerd for da kan jeg kose meg med sånne nydelige bling, bling saker som dette.:)

onsdag 28. juli 2010

- Husk å lese over barnets hjemmelekser

Klar beskjed fra skolen til foreldrene etter innlevering til tegnetimen.



Bildet er fra en barneskole elev i statene og moren arbeidet på Home Depot (noe alla Clas Ohlson) og solgte snøskofler.

very smart dog..mathemathical

Om dere ikke har sett denne før så er den verdt en titt! Utrolig morsomt og imponerende. Dere må bare være tålmodig og se gjennom det med kjeksa først. For etter det begynner hunden å regne matte.:)

tirsdag 27. juli 2010

back in Oslo!

Svosj så var min lille Sørlandsferie allerede over. Det er i grunnen veldig trist og vemodig. Jeg virkelig elsker å være hjemme i en fantastisk by omringet av gamle venner og familie.

Jeg har hatt det helt fantastisk, men er rart hvor fort det går. Det føles som det er veldig lenge siden jeg satt på toget ned til Kristiansand, og jeg har gjort utrolig mye på den lille tiden jeg har hatt hjemme. Så jeg har ikke ligget på latsiden og har ikke latt været stoppe meg. Jeg har fått gjort en god del sørlandssommerting selv om jeg gjerne skulle hatt mer av det. Og ved Palmesus og P!nk har jeg til og med fått den tradisjonelle Quart følelsen, så dette har absolutt vært noen gode uker.

Men selv om det ikke var spesielt digg å komme tilbake til kontoret er det jo også alltid litt koselig å komme tilbake til Oslo også.:)

Takk til alle dere som gjorde mine Sørlandsuker uforglemmelige! Glad i dere mine kjære..:)

onsdag 14. juli 2010

.....eller?

Jeg tror jeg må rette litt på meg selv i forhold til forrige innlegg. Det ble overskyet og jeg ble og er kjempeirritert på skyene. Jeg bruker både tid og energi på å irritere meg, og på å spekulere i om kanskje noen av skyene har forsvunnet, og på at kanskje det nå lysner. Blæh!!

ferie!

Nå har jeg en vanvittig etterlengtet ferie! Dessverre klarer jeg ikke legge fra meg jobb så prosjektet som burde ligget igjen på jobb er det siste jeg tenker på før jeg legger meg, og det første Jeg tenker på når jeg står opp.

Men jeg prøver å glemme jobb så godt jeg kan. Og det er faktisk ikke vanskelig å nyte sommer på sørlandet. Ferien var så etterlengtet at jeg koser meg både med sol og regn. Sol og sommervær er selvfølgelig å foretrekke, men jeg prøver å kose meg også med regn. I stedetfor å bruke tid og energi på å klage på været setter jeg meg ut under taket med en kopp te og lytter til trommingen på taket. Men jeg skal vel innrømme at det ikke er like koselig dag etter dag.

Jeg har foreløpig vært heldig med været og har hatt god gammel sørlandssommer. Jeg har drukket cb og hvitvin på fiskebrygga en nydelig lørdagskveld og kost meg med is på brygga på dagtid mens jeg har beundret båter og sommerglade sørlendinger.

Jeg har gått gjenom høyt gress og badet i aurebekksvannet, og nyter nå sola på hytta. Både meg, milo og lukas ligger sløve og bedagelige på det varme fjellet og trekker inn lukten av sommer, alle tre med fuktig hår og pels etter et deilig bad i fjorden. Jo, i noen øyeblikk skal jeg vel klare å stenge ute jobb og storbystøy, og nyte sørlandssommer.

tirsdag 13. juli 2010

and the winner is...

MEG!!! Jeg vant VM tippingen på jobb og jeg er kjempestolt! Jeg er faktisk ganske så imponert over meg selv.:)
Jeg hadde vunnet etter semifinalen mellom Spania og Tyskland og har hatt alt rett etter det så tror seieren er overlegen.:P

Det er alltid godt å vinne, og selv om jeg er veldig glad for 1300kr (nye sko) er det nok æren og tittelen som vinner som er det viktigste. Og det gjør spesielt godt å vinne i et sterkt mannsdominert arbeidsmiljø.

Jeg må si jeg gleder meg til å motta premie og ære den 20.august. Og husk gutter at dere aldri skal undervurdere oss jenter, ikke engang når det gjelder fotball!

søndag 4. juli 2010

Tippingen nærmer seg et resultat

Før VM ble sparket i gang leverte jeg inn min "tippekupong" på jobb som ser slik ut som under.
Ettersom jeg ble anklaget for å jukse bare fordi jeg hadde en del likt med han som kom med anklagene ble mitt eneste mål å få mer poeng enn han. Før gruppespillet i gruppe g og h ferdigspilt lå jeg på bunn, men nå er det meg og han som fighter på toppen, og dette blir veeeeldig spennende.:) Vi har helt ulike plasseringer på resterende + at vi har ulik toppscorer.:) Stå på Villa!!:D

Poeng beregnes på følgende måte: 1 poeng for hvert lag man plasserer riktig i gruppespillet. Ingen poeng for lag i 1/8 dels-finalene. 2 poeng for hvert lag du tipper i kvartfinalene. 3 poeng pr. lag i semi, 4 pr. lag i finalen. 5 poeng for riktig vinner av finalen, 2 poeng for vinner av bronsefinalen, 4 for toppscorer.

lørdag 3. juli 2010

Ett år siden Harnas!

I dag er det akkurat ett år siden vi ble plukket opp av Harnas bushmen og kjørt til noe som viste seg å være et paradis for eventyrlystne dyreelskere. Vi var klare kl 09 og ble hentet klokka 12-13 om ikke jeg husker feil. For her var det kun Africa time som gjaldt, og det kunne være når som helst. Null stress!

Etter en utrolig morsom kjøretur med mye interne morsomheter var vi inne bak Harnas gjerder, det var i dette sekund meg og Marianne skulle lære at Afrika faktisk har vinter og det var dritkaldt da vi steg ut av bilen i singlet og shorts.

20 min etter vi hadde satte våre bein på Harnas jord var det total stillhet i leiren og der... der fikk vi vårt første løvebrøl. Det var langt borte, men det var så klart og tydelig, det var så sterkt og jeg kan fremdeles kjenne bassen i brystet. I dette sekundet skjønte vi alle at dette var et øyeblikk og en opplevelse som ville endre oss for alltid. Jeg kjente det største gåsehud og tårer i øynene og en enrom lykke.

Det ble en ubeskrivelig opplevelse som jeg aldri i verden ville vært foruten. Jeg var der bare to uker, men for noen uker og for en opplevelse. Jeg fikk med meg så mye lærdom, så mange øyeblikk, minner og venner for livet.

Det stikker skikkelig når jeg tenker på dyrene der nede og savnet er sterkt. Det å jobbe med dyr og kjenne en kontakt, kommunikasjon og ikke minst tillit er for meg noe av det største jeg kan oppleve. Gud som jeg savner å bli ruska i håret av bavianer og apekatter, det å ligge på bakken med en gepard og høre en trommende maling, og ikke minst å bli rundslikket av den rueste løveunge-tunge. Jeg savner alle lydene, dyrene og spenningen.

Når jeg sitter her ett år etter er savnet så enormt stort og jeg kan med sikkerhet si at jeg skal tilbake. Jeg vet det ikke blir det samme, men det fordi ingen dag er like på Harnas. Man vet aldri hva som dukker opp, hvilke oppgaver dagen byr på, hvilke skapninger man møter og hvilken kontakt man opplever.

En liten dukk i arkivet...
http://maritbreland.blogspot.com/2009_07_01_archive.html

“expect the unexpe
cted!”

fredag 2. juli 2010

Hunde-TV

I dag så vi et program på SVT1 som het "Hundkoll" som handlet om oppdrett, valper, ulike raser og agility. Jeg storkoser meg med slike tv-program, men jeg skjønte fort at det var noen som syntes det var enda gøyere enn meg. Det skulle bare et bjeff til, og Milo var hekta! :)
Det var til tider litt for mye "voksenhund" TV for Milo så han måtte snu seg rundt.:P Men det var jo godt å se at han synes det var morsomt med agility! Snart er det hans tur.:)



25 år og i sin beste alder!

Da var dagen forbi, 30.juni den o' store 25 års dagen min. Det er egentlig veldig sjeldent at jeg gleder meg til bursdagen min, men det gjorde jeg denne gangen. Jeg gledet meg til klokka skulle slå tolv og til jeg skulle kjenne på sekundet at jeg var blitt et år eldre, voksen og 25 år.:)

Det er jo litt rart fordi foreldre er kanskje de som gjør mest ut av bursdagen din, mens det egentlig er dem som burde feires. Så når pappa sendte meg bursdagsmelding på morgenen og gratulerte med mine 25 år sa jeg bare "takk, i like måte. Det er ditt verk!" For det er jo faktisk det. Jeg gjorde ikke en ting for å komme til verden, det var mamma og pappa som gjorde jobben. Og forhåpentligvis så var det en ganske så hyggelig jobb å lage meg til verden:P Om det var like hyggelig å presse meg ut til verden kan vel heller diskuteres, men det dropper vi her. Men uansett så må det jo være større for foreldre når barna har bursdag enn det er for selve "barnet".(hvis man ser bort fra gaver.)

Men en bra bursdag ble det, så det svarte til mine forventninger. Den begynte med at jeg våknet av bursdagsmelding fra Margrete, så tok jeg med meg VM-kaka jeg hadde bakt og dro til jobb. Da jeg kom til jobb, satte meg ned og skulle jobbe fant jeg en bursdagshilsen under pc-musa mi fra Andreas, så det var en veldig koselig start! Deretter kastet jeg opp flere ganger av migrene, og etter litt kakespising ++ så måtte jeg gi meg og dra hjem for å sove. Etter et par timer søvn kastet jeg i meg dobbel dose med gerimax og traff Kristin, Margrete, Marlin og Ingvild til middag på San Leandro og jeg hadde det virkelig koselig!!! Dere er noen herligheter så tusen takk for en kjempeherlig kveld og verdens fineste gaver!! Galninger!