tirsdag 30. mars 2010

Europris, SKAM DERE!!!

I går var jeg med mamma på Europris i Sørlandsparken og ble temmelig skuffa over det jeg så på hylla med all påskepynten! På hyllelappen stod det: "Kyllinger i bur". Det er jo kjempefælt! Tenk at de selger sånne små i trange bittesmå bur!! Skal dette være pynt eller skal det være leker for barn, uansett... helt forkastelig!!! :( Jeg er skuffet over dere Europris.:(


På hundetur i møkkavær!

I dag var meg og Dagfinn på tur med Milo og Eddie. Vi hadde jo planlagt at vi endelig skulle la de treffe hverandre siden de er neeesten helt like.:) Milo er en Parson Russell Terrier, og Eddie er 3/4 Parson og 1/4 Jack Russell Terrier. Vi hadde avtalt dag og tidspunkt og måtte jo nesten stå for det. Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlig klær... og vi hadde begge deler. Vi var klissvåte av snø og slaps, men Milo og Eddie hadde det veldig moro, de slåss litt, lekte masse, løp overalt og krangla litt om pinner..:P Lucas var også med og oppførte seg eksemplarisk, men han er jo en voksen og ansvarsfull kar.:)

Her er et bilde av kanskje det aller morsomste med turen, Milo på tur med Eddie i bånd.:D


Hundetur i Ravndalen!

På søndag (ja, jeg ligger litt på etterskudd nå) var meg, Therese og Ingrid på tur i Ravndalen med Milo og Kokos. Dette skulle bli deres første møte og vi gledet oss.:P Milo var selvfølgelig på med engang, mens Kokos gjemte seg litt usikkert bak mamma. Milo var kjempefornøyd med at han for en gangs skyld ikke var minst så Kokos fikk gjennomgå litt til å begynne med. Men etter litt "gjensitting" og snakk så roet deg seg og leken gikk kjempefint! De storkoste seg, og det gjorde vi også. Var utrolig morsomt å se de leke og leke og leke! Og Milo sovna med en gang jeg starta bilen.:) Koselig!!!

fredag 26. mars 2010

Yohan - Barnevandrer - Official Trailer

I dag er det endelig premiere på Yohan! Jeg har gledet meg masse til denne filmen og håper jeg får sett den hjemme i påska.

En gripende historie, litt av en "kjenids" rolleliste og omtrent kopi av rollelista til "Kamilla og Tyven", og til sist men ikke minst spilt inn i en herlig landsdel med manus med ei heeeeerlig dialekt.:)

Jeg gleder meg!

Til alle designerspirer!

I dag går fristen ut på konkurransen "Design against fur (DAF) 2010". Dvs. at dere må ha registrert dere i løpet av dagen, så dere trenger ikke ha noe produkt enda.

Design Against Fur er en internasjonal konkurranse for designstudenter og arrangeres av Fur Free Alliance, som representerer mer enn 35 organisasjoner innen dyrevern og dyrs rettigheter fra mer enn 15 land. I Norge er NOAH nasjonalt kontaktpunkt og representant for Fur Free Alliance.

Premier og konkurranseregler i Europa & Internasjonalt:

Første premie: € 700 euro kontant
Andre premie: € 300 euro kontant
Tredje premie: € 150 euro kontant

- 10 deltagere vil motta sertifikater med Special Commendation fra dommerne

- 15 deltagere vil motta sertifikater med Commendation fra dommerne

- Topp tre finalistene vil automatisk bli påmeldt den Web-baserte People’s Choice Award ($US 500) og den internasjonale konkurransen for å velge vinneren av Grand Prize ($US 1000). I Grand Prize-finalen deltar også finalistene fra de andre regionene: Kina, Russland, UK & Irland.

Påmelding og mer informasjon: http://www.infurmation.com/daf/2010/index.php

Det konkurreres også i flashanimasjon og plakater.

torsdag 25. mars 2010

Tulip Reklame Bjørn / Commercial Bear

Hahaha! Jeg ler meg i hjel! jeg eeeelsker denne bjørnen her. Off.. jeg har sikkert kjempedårlig humor.:P Alt jeg trenger er reklamer med snakkende dyr!:D

Gratis kaffe gir gladfolk!

Denne uka stod Kirkens nødhjelp med bøsser, kaffe og boller på T-bane stasjonen på Majorstuen, og i dag stod Unibuss og delte ut kaffe til alle passerende, og til sjåførene på busstoppet på Sagene. Og det er helt utrolig hvilken effekt det gjør på folk! For det første er vi mennesker i dagens samfunn veldig happy for alt som er gratis. Og det har vært så utrolig koselig og ganske morsomt å se hvor mye gladere folk er på morgenen, på bussen og på vei til jobb når de har fått et smil, et "god morgen" og en gratis kopp kaffe på veien. Et bra tiltak fra begge parter må jeg si, så ros til alle som vil dele ut kaffe og få folk til å smile.:)

onsdag 24. mars 2010

Milo skal på utstilling!

Nå er Milo påmeldt til sin første og sikkert siste utstilling.:P Oppdretteren vår ønsket å ha han med siden han er så utrolig fiiiiin.:) Og siden jeg aldri har vært på utstilling(hvertfall ikke siden vi hadde vår andre Schäfer som er lenge siden) så skal vi dra på denne utstillingen sammen med oppdretter slik at hun kan hjelpe oss.

Utstillingen er i Stangehallen 24. og 25. april og han er meldt på til gruppen valper 6-9 mnd så er ikke like strengt som en vanlig utstilling. Og jeg har snakket med de raseklubbene som er ansvarlige for å høre at Milo ikke blir diska siden testiklene ikke har falt ned. Stakkars liten. Så... er ikke sikkert han vinner, men det viktigste er vel å delta.:) Om han ikke får ned testiklene så blir nok dette også den siste utstillingen han er på.

Men nå er det denne utstillingen som gjelder og testiklene hans er "godkjent" for denne gang. Så nå er det bare å øve på å stå fint på et bord, sjekke tenner og alt som er.:) Og selvfølgelig å gå pent i ringen.:)

tirsdag 23. mars 2010

Felleskjøpets nyeste TV-reklame

Weee!! Her er reklamen jeg skrev om! Helene hadde funnet den på noen andres blogg.:D
Enjoy folkens! Denne reklamen er fantastisk! Et godt bidrag til den av dere som skulle ha en dårlig dag.:)

søndag 21. mars 2010

Here's the rest of your fur coat!


Å være en dyreverner

Det å være en dyreverner er faktisk ikke en lett sak. En dyreverner er ikke bare noe du gjør, men det er noe du er. Du engasjerer deg for- og omtrent lever for det du er, det å verne om dyrene. I motsetnig til mange andre saker og ting man kan engasjere seg i får man her en del hånlige blikk, sterke angrep og ikke minst null støtte fra myndighetene. Det som blir gjort for dyrene er som regel av frivillige som lever og ånder for at de skal få et bedre liv. Og disse menneskene får mye kritikk og motgang i forhold til at de er "gal" og ikke klarer å se verdensbildet.

Og veldig ofte kommer man ingen vei med det man ønsker. Det føles som man kun kan forandre seg selv og sitt eget forbruk, men ikke det som skjer rundt deg. Og det er vanskelig å hele tiden vite hva som skjer, og man må prøve å lukke øynene. Men det er vanskelig og man blir rett og slett veldig ofte dårlig.

Jeg klarer ikke se forbi dyretesting, forferdelige forhold for dyr i matproduksjon, i pelsindustrien og underholdningsdyr. Jeg kjenner at jeg synes det er vanskelig å gå rundt en vanlig hverdag i kjøttdisken på butikken, i klesbutikker og å se reklamer for dyr og underholdning. Og dette er bare eksempler på hva vi dytter disse dyrene inn i. Nei, jeg kjenner jeg blir dårlig og kan ikke skrive mer om det.

lørdag 20. mars 2010

Vindbjart sang 2010 av Steinar Skårdal

Fikk link til denne vidoen og tenkte HA-HA! Vindbjart sang!
Men jeg må innrømme at denne sangen var faktisk kjempekoselig! Fikk frem go`følelsen og Vennesla.:) Ble litt sånn rørt og patriotisk for Vennesla uten å være Venndøl.:P
Heia Vindbjart!:P

Så... hvor er Torridalsangen???

fredag 19. mars 2010

Natt ble til dag

Mitt liv og mitt indre meg er som en skikkelig berg og dalbane. Noen ganger, og egentlig ganske ofte på høst og vinterstid har jeg det virkelig ikke bra. Alt er trist, og alt er slitsomt. Og når alt er som mørkest så er det ikke bare slik at jeg tror, men da vet jeg at det ikke er noen vei tilbake. Jeg skal være ulykkelig for alltid. Jeg vil ikke dø, men jeg vil ikke leve. Det er tunge tanker å bære. Og derfor er jeg veldig glad for å kjenne at det er en vei tilbake. At natten vil bli til dag. Det er godt å kjenne glad-følelsen og lykke av absolutt ingenting. Det er herlig å kunne smile bare fordi man inni seg er glad for absolutt ingenting som helst. Det er godt å kunne smile av mennesker og dyr man passerer, og av det man ser rundt seg. Det er herlig å kjenne at man setter pris på omgivelsene for da kjenner man at man lever.

Jeg er glad. Natten i år har vært ekstra mørk og ekstra lang, men nå snur natten til dag. Jeg er glad igjen, jeg kjenner smaken av lykke og fremdeles er dette bare morgenen på noe jeg satser på at blir en lang, lys og herlig dag frem til kvelden og natten igjen lukker meg inne.

Bildet er fra: http://blogg.nrk.no/rastlos/2008/10/02/

onsdag 17. mars 2010

Sabeltann vs IK Start medley

Hahahaha! Holdt på å le meg i hjel når jeg så denne! Ikke bare, bare å være patriot og å ha så mange sørlandsviser å velge mellom!:P

tirsdag 16. mars 2010

Når mamma går berserk i dyrebutikken!

I dag har jeg og Milo vært på Dyresjappa på Torshov (som forøvrig er en veldig bra dyrebutikk.:)). Milo vokser jo så fort så han har vokst ut av både seler, halsbånd og jakker. Det eneste han har igjen som passer er vinterhalsbåndet av fleece med refleks på. Det er ganske stort og jeg syntes det var på tide med noe nytt. Men det er sannelig ikke lett! Det er utrolig mye å velge mellom og alt er så utrolig søtt! Så etter at Milo var skikkelig lei av å prøve halsbånd og seler måtte jeg bestemme meg, og ja... vi endte opp med god del.:) Men så ble han veldig fin. Vi kjøpte et søtt halsbånd, et skjerf, en ny blå tennisball, en ny ordentlig kvalitetssele og en sele i militærstoff.:P Som far så sønn! Nå blir Håvar og Milo fine sammen på heia! :P Her er noe av det vi kjøpte.:)


Heeeeeerlig reklame!

Det er sjeldent det er gøy å bli forstyrret midt i et TV program av reklame, men i dag storkoste jeg meg. Jeg ble overlykkelig og glad når jeg så reklamen for Felleskjøpet. Alle de utrolig nydelige dyrene som synger og snakker om mat og drikke får meg til å stråle, smile og le! For en herlig gjeng, og for en herlig reklame! Takk kjære felleskjøpet som gjør reklamepausen til en fryd!

Jeg fant dessverre ikke reklamefilmen noe sted så dere får se den på tv frem til jeg evt. finner den og får postet den.

fredag 12. mars 2010

IK Start Hymne - Lykke til i 2009

(Ja, vet det er 2010, men pga YouTube kan jeg ikke endre tittel)

Til søndag starter Tippeligaen 2010! Det føles kjempetidlig, og jeg føler meg egentlig ikke klar. Det var jo akkurat jul.:P Men nå har jeg begynt å forberede meg og jeg gleder meg så utrolig mye til tiden fremover. Endelig er det søndagen som blir ukas høydepunkt igjen, og man har endelig noe å glede seg til hver uke. Om du ikke føler deg klar for seriestart enda så ta en titt og en lytt på denne så kjenner du patriotismen blomstre, pulsen stige, og du er klar for nok en runde med glede, entusiasme og makrellfotball! Sykt hvor jeg gleder meg nå!:)

søndag 7. mars 2010

For ei fantastisk helg!

Denne helga har jeg vært på Trysil sammen med en kjempegjeng. Turen ble planlagt lenge før jul så jeg har gledet meg lenge, og det hadde jeg god grunn til.:) For ei fantastisk helg! Vi har hatt et drømmevær, herlig føre, stort engasjement på afterski og med en fantastisk gjeng med mennesker.:)

Meg og Anders tok fri fra jobb på fredag og dro opp før de andre på fredag slik at vi fikk dratt i bakken og på afterski både fredag og lørdag, og vi angret ikke. Været var helt fantastisk. Det var strålende sol og ikke ei sky på himmelen verken fredag eller lørdag. Jeg har virkelig storkost meg.

GØYE TING:
- jeg står utenfor bilen i trusa for å skifte da en bil kommer og parkerer pent og pyntelig ved siden av meg og den barnefamilien rauser ut mens jeg står med buksa på knærne.

- jeg møter min eks og pappaen som jeg ikke har sett på to år! Kleint! Og ja, de bodde ti meter fra hytta vår.

- meg og Anders sin felles nye bekjent som sa til meg at han svensk, men til Anders at han var skotsk. Ikke så lett å vite hva han var når han satt på afterski og drakk te mens han leste bok.

- jeg ble som alltid kidnappet på afterski på Trysil. Denne gangen av en gjeng med T-skjorter der det stod: Alle skal få! Men jeg ville IKKE ha!! Så jeg var redd!:P

- jeg fikk nye staver i løpet av natta. Da vi skulle på ski lørdags morgen hadde vi riktig antall staver, men et av parene var det ingen som eide. Og da skjønte vi at mine staver hadde blitt byttet ut på afterski. Jeg hadde dermed fått et par nye staver over natta, og det var ganske skuffende ettersom mine var mye finere. Men folka på skishopen synes det var veldig morsomt, så da klarte jeg å glede noen med det i hvertfall.:P

- når vi satt i heisen så vi en bganske så bratt bakke fra heisen. Vi så folk som ramla på toppen av bakken som ikke kom seg opp igjen før på bunnen. Meg, Dan og Anders fant ut at DER ville vi dra. Når vi kom på toppen og jeg kjørte forbi skiltet "experts only" skjønte jeg fort at dette var ikke stedet for meg, men likevel kjørte jeg ned til Anders og Dan. Dan sitt blikk sa mer enn tusen ord og jeg turte så vidt å kikke utfor bakken. Bakken gikk omtrent innover så bratt var den. Jeg var livredd og hadde lyst å begynne å grine. Først kjørte Anders, så kjørte jeg før Dan slik at han kunne plukke opp ski og kroppsdeler etter meg. Men jeg overlevde, ramla ikke og vi var alle like hele.:)

- årets første utepils på Knettsetra i solveggen.

- et enormt engasjement fra oss ALLE på afterski. Ingen av oss var på gulvet. Alle hoppet på bordet omtrent fra vi kom til vi gikk.:)

- Helene var full (les: Dritings)på shots! Det må hvertfall være 3 år siden!

- ekkel stalker 15 åring som MÅ ha hatt mer enn alkohol i kroppen!

- enda mer dansing og synging!!:P

- En syk gåtur hjem stabbende i snøen med Helene i ledelsen, og vi kom faktisk hjem, alle mann.. gratis.:P

- Til slutt... arbeidet vi hadde lagt i Team Snøfokk T-skjortene som aldri kom, og som gjør at vi er nødt å dra på en ny tur neste år!:D

onsdag 3. mars 2010

Ett år uten Knerten...

Nå er det over ett år siden vår vesle Knerten gikk bort. For dem som ikke vet hvordan det er å elske et dyr er det kanskje vanskelig å forstå, men jeg kan fremdeles føle de fire små potene gå oppå dyna mi på morgenkvisten. Vesle Knerta vår er dypt savna av både oss og Lucas, og jeg håper hun har det fint i kattehimmelen der hun sitter og titter ned på oss, og at det er evig sommer der.:)



Våkner fra dvalen

I disneyfilmen ”Brother Bear” blir mennesket Kenai gjort om til en bjørn etter at han har tatt til seg den lille bjørneungen Koda. Jeg har aldri forstått hvorfor ikke Koda heller kunne bli en menneskegutt i stedetfor at Kenai måtte bli Bjørn. Men nå begynner jeg å forstå. Jeg skulle gjerne bygget meg et koselig hi og en seng av løv og lagt meg der i dvale til vinteren var over. Tenk så deilig å bare legge seg til og sovne når den deprimerende mørketiden begynner. Tenk så godt å kunne sove gjennom hele vinteren, og bare stå opp en sjelden gang, ta en liten vandretur og legge seg til igjen. For så å våkne opp når snøen tiner, blomstene gror og fuglene kvitrer. Når alt som har sett dødt og bortgjemt ut vekkes til live på ny.

Ja, jeg er ganske misunnelig på bjørnen, og vi er i grunn ganske like. Mange av oss mennesker går også i dvale, men vi kan dessverre ikke bare legge oss fysisk i et hi selv om det faktisk er akkurat det vi gjør psykisk.

Jeg har i allefall ligget lenge i dvale nå, men jeg kjenner at jeg begynner å kvikne til. Det er endelig lysere dager og ikke minst har vi endelig fått noen solrike dager. Nå er det faktisk lyst både når jeg drar til jobb, og når jeg drar hjem fra jobb og jeg hører fuglene kvitre på veien. Og det er så ubeskrivelig herlig. Jeg kjenner at jeg blir lettere til sinns og det er plutselig lettere å dra på jobb, og det er lettere å utnytte dagen etter jobb.

Og det er ikke bare meg som er i ferd med å våkne. De siste dagene har Oslo sine parker vært fylt. Uteområdene på gatekafeene myldrer, og alle menneskene jeg passerer ser ut til å lettere ta til et smil. Norge er endelig i ferd med å våkne fra en lang dvale.


Milo et halvt år!

Nå er Milo allerede et halvt år gammel! Det er fire måneder siden vi hentet det vesle nurket og det høres skikkelig lite ut. Det føles allerede som om han alltid har vært der.

Jeg hadde sett på mange forskjellige raser og snakket med mange oppdrettere, og er utrolig glad for at det ble akkurat denne rare lille skapningen som skulle bli vår hund.

Her er noen bilder av en temmelig fersk Milo fra oppdretterens webside Kennel Vadbakken.

tirsdag 2. mars 2010

Adrian Leander har kommet til verden!!

I dag har vært en fæl og nervepirrende dag.. På morgenen fikk jeg vite at vesle kusina mi Signe-Lill som er gravid med termin i midten av mai var på sykehuset og måtte ta keisersnitt pga. høyt blodtrykk og fare for infeksjon. Selv om det vanligvis går bra synes jeg det er fryktelig skummelt med keisersnitt 2 mnd før så jeg har vært utrolig redd og nervøs i dag! Men så kom endelig gla' meldingen om at Adrian Leander kom til verden kl 11.55, og at det går bra.:) Så da har mine kommende barn fått en herlig pittebitteliten tremenning, og jeg er så lykkelig!!!! :D:D:D

Gratulerer til nybakte foreldre og hele familien!:D