torsdag 28. januar 2010

Til alle som hilser på Milo

Det å skulle "oppdra" en hund er litt av en oppgave og krever mye arbeid. Riktignok er det meste bare gøy arbeid, men hardt arbeid. Og det er så utrolig mye å tenke på.

Milo begynner å bli en riktig så flink valp, men vi har et problem med den hoppingen hans når han møter andre, eller vi får besøk. Jeg skjønner at det er vanskelig å sitte stille når det kommer nye folk og sånn, men det må han. Så.. alle sammen.. når dere treffer Milo og han begynner å hoppe på dere så ikke snakk gøy til han eller kos han før dere har fått han i sitt, da kan dere bøye dere ned til han og kose. :) Takk!:D

tirsdag 26. januar 2010

Kaaaaldt!

Ånei... det har blitt kaldt igjen!:( Riktignok 10 grader varmere enn det var på det verste sist det var kaldt, men likevel. Strømpebuksa forblir på! :D

mandag 25. januar 2010

Avhengig

Jeg har blitt avhengig av to ting: å gå med strømpebukser, og av porøs melkesjokolade. Og det er ikke bare, bare.. Når jeg står opp på morgenen er jeg helt nødt til å ha bomullsstrømpebukse under dongeribuksa før jeg kan gå ut av huset, og når jeg kommer hjem så er jeg helt nødt til å spise en halv plate porøs melkesjokolade.:P Off... så hva skal jeg da gjøre den dagen jeg ikke får på meg strømpebuksa fordi jeg har spist for mye sjokolade!? Får håpe det blir varmere snart slik at jeg ikke klarer å gå i strømpebuksa og sånn at sjokoladen smelter.:)

lørdag 23. januar 2010

Milla & Milo

I dag var Milla hos oss mens Mamma hadde time på SATS. Milo har vært litt redd for små unger fordi de lager så mye lyd og uberegnelige bevegelser, og han forstår ikke helt hva de er. Så i dag var det på tide å bekjempe frykten, få en roligere hund, og redusere de små søte skuffede barneansiktene som oppstår når Milo ikke vil hilse på dem.

I dag gikk det kjempebra, Milla og Milo ble veldig gode venner og lusket seg inn på kjøkkenet hvor Milla matet han med en og en av matbitene hun fant i skåla hans.:) Dååååån.... de var så utrolig søte!:D

Disney On Ice!

På onsdag brukte meg og Kristin julegaven jeg hadde fått av henne, billetter til Disney on Ice! Jeg har alltid hatt lyst å dra på det, og gledet meg til å endelig få med meg denne begivenheten. Og det svarte til forventningene.

Jeg hadde forberedt meg på en skokk med unger og et kanskje litt vel barsnlig show, og sånn var det.:) Men de eneste som var barnslige var Mikke, Minnie, Donald, Dolly og Mikke.:P Haha, men det var bare gøy. Og showet, dansen og musikken gjorde det kjempebra!

Jeg vil virkelig anbefale alle å dra enten i år eller neste år. Det var et herlig show både for barn og voksne. Det er nesten litt synd at barna ikke klarer å få med seg de skøytetalentene som er ute på isen, for det var virkelig imponerende. Og en del av de pardansene gav meg frysninger, og det kom ikke av isen.:) Ellers er det jo noe helt annerledes enn hva man er vant til å se. Det er jo teater, musikk og kunstløp i ett. Og for Disneyelskere for meg er det en kjempeherlig mix.

Men det skal jo sies at meg og Kristin følte oss litt utenfor der vi satt. Det var fylt med unger! Og alle skulle ha tusen Disney effekter.(Jeg klarte heldigvis å styre meg her.) Vi vurderte faktisk å bare ta en unge slik at vi kunne passe bedre inn, men vi tok til fornuften og droppet det.

Det var skikkelig festlig og vi holdt på å le oss i hjel av noen av de firbeinte karakterene på isen, og av de rare kommentarene som nettopp er det som gjør at Disney passer for voksne også. Og mens jeg satt der tenkte jeg på at jeg kan ikke fatte hva Dolly gjør sammen med Donald. Dolly virker nå som ei ganske oppegående and, og hun er jo både pen og dannet. Men, så driver hun og dater Donald. Og Donald er jo egentlig helt teit. Han er jo virkelig ikke smart, og gjør bare dumme ting. Og ikke nok med det.. han klarer ikke engang å prate ordentlig. Det er ingen av de andre endene i Andeby som snakker sånn teit som han. Men, men.. motsetninger tiltrekker.:)

Etter showet var vi å spiste tapas og drakk vin, og det minnet meg på at det er noe jeg gjør altfor sjeldent. Det er så utrolig koselig å gå ut litt, og det gir jo masse energi.:)

Det blir Disney on Ice neste år og!:D



søndag 17. januar 2010

En dukk i fjorårets bilder..:)

I dag fant jeg det gamle kameraet mitt med bilder fra sommeravslutningen med jobb i fjor. Kooooooselig!! Dette var nok før vi kastet oss over mikrofonene, og før jeg og trubaduren med rart sammensatt nordlandsnavn sang Kaptein Sabeltann sanger.:D

Gøy uten bånd!

I dag har Milo løpt uten bånd og det er kjempemoro!:D Dette bør ses uten lyd.:P

lørdag 16. januar 2010

Fuglene spiser maten vår!:D

Forrige helg hang jeg opp meiseboller til fuglene, men jeg så de aldri spise av dem og lurte på om jeg måtte henge dem et annet sted. Men i dag når jeg spiste frokost så jeg at fuglene hadde funnet meisebollene og de så veldig fornøyde ut! Så da ble jeg kjempeglad! Litt rart at jeg får lykkefølelse av å se fugler spise maten jeg har satt ut, men det er visst sånn jeg er.:P

torsdag 14. januar 2010

Fullført valpekurs

I dag var siste dagen på valpekurset og vi har mottatt diplom!!:D Kurset har vært ganske annerledes enn hva jeg hadde sett for meg, og det på en positiv måte. Jeg trodde kanskje det var litt mer hverdagslige triks de kom til å lære, men slike ting kan man trene på hjemme. Det vi har lært på valpekurset kunne vi ikke gjort alene.

Det største vi har fått ut av kurset er rett og slett å lære en god og "hundete" oppførsel. Milo har fått veldig mye sosialieringstrening, tålmodighetstrening og ikke minst konsentrasjonstrening. Og tingene vi har lært på kurset gjør Milo kjempebra hjemme, men på kursplassen sliter han med å konsentrere seg og blir fort utålmodig. Bare det viser hvor nødvendig det er å øve på dette. Og for en byhund så er det veldig god trening å kunne oppføre seg pent blant andre hunder og mennesker.:)

søndag 10. januar 2010

Nok en herlig dag på Voldsløkka

I dag var vi på en ny tur på Voldsløkka i den fine sola. Men i dag tok vi en litt kortere tur for en mindre frossen hund. Men vi hadde med kako og Kristin hadde laget boller, så det ble kjempekoselig.:)

Hjemmelaget hundesnacks!

I dag har jeg laget hundesnacks til Milo. Vi bruker så mye godbit i treningen så jeg fant ut at jeg kunne lage det selv. Det blir både billigere og bedre + at jeg vet hva de består av. Godbitene består nå av råvarer og ikke masse rare greier som gjør at de er holdbare til 2050.

Godbitene jeg har laget består av kylling, timian og hvitløk, og jeg synes de er kjempegode selv.:) Så vi kan dele på de.:) Og slik som Milo sluker de i seg kan man vel si at det ble en suksess.:)

Erik og Kriss Dra Tilbake musikkvideo

Musikk handler om følelser. Jeg er ikke den største rapfanen, men denne sangen skaper mye følelser i meg. Jeg blir trist, vemodig, men også glad. Jeg sitter med en vemodig følelse blandet med savn samtidig som jeg har et lite smil om munnen.

Det er faktisk ganske utrolig hvor fort tiden går.Og selv om vi vet at tiden går fort når vi er i situasjonen og at vi må nyte det der og da er det like rart hver gang man våkner opp og ser at tiden har passert.

Ja, jeg savner tiden.. jeg savner de gamle vennene og mennesketne man vanket med. Jeg skulle gjerne tatt en tur tilbake til diskoteket på Torheim. Jeg skulle gjerne sittet på muren utenfor hos Anders sammen med gjengen. Det kunne vært morsomt å gå tilbake til den gangen man kjente forelskelse for første gang, og til følelsen av det første kyss. Jeg skulle gjerne tatt en liten tur tilbake til den første gangen jeg festet og den gangen Anders dro hjem fra fest på bare sokkene. Noe som førte til at alle foreldrene fikk en aha opplevelse og deretter alltid var på vakt. Barna deres var på full fart inn i den voksne verden.

Ja, det var tider det... Det er morsomt å tenke tilbake, og jeg er veldig glad for at jeg kan tenke tilbake, smile og kjenne godfølelsen over tiden som var. Det ikke alle som har slike minner, og det er dessverre ikke alle som har minner som gir slike følelser.

Men jeg tror ikke den første festen jeg var på er like gøy den dag i dag. Jeg tror ikke min første fyll er spesielt kul den dag i dag. Jeg tror heller ikke mitt første kyss er så spesielt den dag i dag. Men minnene om fortiden er både gøye, kule og spesielle den dag i dag, og er godt bevart.

Alt til sin tid..

En herlig lørdag..

Dagen i dag har vært herlig.. den begynte riktignok med en trengt hund som ville vekke meg for å ut å bæsje.:P Men hvem kan klandre han. Må være kjipt nok i seg selv at han må ha med meg hver gang han skal på do.

Vi stod opp til en strøken leilighet ettersom jeg gjorde rent dagen før, og bare det er en veldig god følelse. I tillegg var det en skikkelig solskinnsdag og jeg hadde virkelig gledet meg til å gå tur i dagslys.

Vi dro og hentet en pakke med bøker på posten før jeg tok en kaffe med Helene og Milla. Dagen fortsatte med at meg og Milo hang opp meiseboller i trærne i bakgården til alle de stakkars sultne fuglene. Så tok vi turen til en solskint Voldsløkka sammen med Kristin. Her kunne Milo løpe fritt og leke seg i snøen. Etter halvannen time var Milo ganske kald, og mens vi satt i snøen i solnedgang og drakk kaffe og kakao oppdaget Kristin at Milo hadde en gul isklump på tissen. Så da satt vi der etter en nydelig dag i solnedgang og tinte tissen til Milo og skjønte at det var på tide å dra hjem.

Så ble Milo med Kristin hvor han ble mens jeg prøvde meg på en ny vakt hos dyrebeskyttelsen. Og hele den fantastiske dagen avsluttet med en herlig middag hos Kristin. Alt i alt en veldig herlig og etterlengtet dag..

torsdag 7. januar 2010

To måneder med Milo

I dag er det to måneder siden vi hentet Milo. Det har vært så utrolig kos og vi er kjempelykkelig over å ha en slik herlig krabat i hus. :D

Livet etter NITH

Nååååh ... Haha! Så Utrolig morsomt! Koselig!
Gode gamle klassevenner.:) Ja ... Det var noen gode år ..:)
Godt å se at det har Ordnet seg så bra. Og godt å ha et minne fra vår gamle arbeidsplass side om side Helene ..:)

onsdag 6. januar 2010

Tbane ungdommen nå til dags!

På vei hjem i dag ble T-bane vogna fylt av fjortisser fra Bøler skole. Ja helene, fra Bøler! Og du skal være glad for at de tar banen FRA Bøler når du drar TIL. Steike for et bråk!

Jeg satt der og konsentrerte meg om å klare å puste etter stressende dager på jobb, også kommer de rausende inn og bråker og skriker! Har de ikke lært å bruke kaninører og innestemme på Bøler skole?

Det er merkelig og det slår aldri feil.. Jentene står omtrent oppå hverandre, de hvisker og fniser, men snakker høyt om ting de er redd for, synes er ekkelt og selvsagt når det handler om dem! Og på den andre siden står guttene som roper så høyt de kan for å overdøve de andre mens de slår og sparker på hverandre. Og når de roper snakker de gebrokkent, noe som ganske spesielt ettersom de er hvite som sne med blå øyne og bærer navnet ola nordmann. Men, men.. Østlandsungdommen nå til dags.

Og etter å vite hvor mange søsken de har, hva de fikk til jul, hva de gjorde i helga, hvem som rota med hvem forrige helg og hvem som er målet for neste så forlater jentene banen og roen kan endelig senke seg. Guttene lener seg stille til døra slitne av å imponere.

fredag 1. januar 2010

Året 2009

Etter ei herlig feiring med nydelige venner er vi nå inne i 2010. Vi hadde en meget "voksen" nyttårsmiddag hvor vi reflekterte litt over det siste året og det siste tiåret i nyhetsbildet, og det siste året for oss personlig. Og det har faktisk vært et veldig minnerikt år for meg.

Noe av det første jeg gjorde var å begynne som frivillig for dyrebeskyttelsen i Oslo- og Akershus. Jeg begynte også å spille fotball igjen, vi tapte ikke en eneste kamp og vi rykket opp til 2. divisjon! Meg og Nansy var i Paris for første gang. Meg og Håvar skulle til Spania, men måtte avlyse fordi jeg faktisk kollapset lungen! Meg og Ronnie dro til Harnas i Namibia. Jeg haddde aldri vært i Afrika og dette var tidenes opplevelse. Jeg fikk med meg utrolige inntrykk og ubeskrivelige minner. Jeg fikk møte noen utrolige dyr, og jeg fikk nye herlige venner. Jeg flyttet fra Marlin etter 4 år som samboere. Håvar flyttet til byen, jeg ble samboer, og kjøpte leilighet! Jeg har byttet jobb, og jeg har fått Milo...

Ja, dette var litt av et år! Det skal nok litt til for å overgå det, men hvert år har nye unike øyeblikk og jeg gleder meg til det uvisse som vil møte oss i løpet av 2010. Vi har en spennende tid i møte.:)